Μας εστάλη από τον κ. Ζάχαρη

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ
ΕΝΩΣΗΣ  ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ
κ. ΖΑΧΑΡΗ ΜΑΚΗ  
                                             

Αιγάλεω 10/5/2017

Αγαπητοί Γονείς,
Σας καλωσορίζω στη εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Αιγάλεω. Η σημασία της  σημερινής μας συνέλευσης είναι πολύ μεγάλη γιατί καλούμαστε σε μία πολύ κρίσιμη συγκυρία για την χώρα και τον λαό της να εξετάσουμε τις εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας τα τελευταία δύο χρόνια, να επεξεργαστούμε τις θέσεις μας,  να  αποτιμήσουμε τη δράση μας και να καθορίσουμε τους στόχους και τις διεκδικήσεις μας. Η σημερινή μας συνέλευση δεν θα πρέπει να γίνει μία άγονη μάχη περιχαρακωμάτων για την εκλογή του νέου Δ.Σ. αλλά μία αφετηρία γόνιμων αναζητήσεων και συνθέσεων, όπου ο καθένας θα πρέπει να προβάλλει ξεκάθαρα τις θέσεις του και αναλόγως να κριθεί. Αύριο θα είμαστε όλοι μαζί για να συνεχίσουμε τους  μακρόχρονους αγώνες για την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας και του δικαιώματος των παιδιών μας στην  μόρφωση.
Στην πρώτη μας θητεία Απρίλιος 2013 – Απρίλιος 2015 οι περισσότεροι από εμάς είχαμε συναντηθεί στους αγώνες ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων, στο παράλογο εξεταστικό σύστημα με την Τράπεζα Θεμάτων και την εντατικοποίηση των εξετάσεων από την Α΄ Λυκείου, στο κλείσιμο των σχολών ΕΠΑΣ, στην διαθεσιμότητα χιλιάδων εκπαιδευτικών, στη προσχηματική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων, στην υποβάθμιση και απαξίωση τόσο των σχολείων της Ειδικής Αγωγής όσο και των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, στις απολύσεις των σχολικών φυλάκων.  
Στη δεύτερη θητεία μας Μάϊος 2015 – Μάϊος 2017 μεσολάβησε η κυβερνητική αλλαγή η οποία  ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό τα αιτήματα μας με την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και  του παράδοξου και εξαντλητικού εξεταστικού συστήματος, με την αποδέσμευση των εξετάσεων Α’ και Β’ Λυκείου από τις εισαγωγές στα ΑΕΙ, με την αλλαγή της βάσης του 10, με το σταμάτημα της «αξιολόγησης» των εκπαιδευτικών, με την επαναλειτουργία των σχολών ΕΠΑΣ και  την επαναφορά των καθηγητών που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, με την επαναφορά των σχολικών φυλάκων, με την ανάσχεση και το σταμάτημα των συγχωνεύσεων. Αυτά ήταν μία μεγάλη νίκη και κατάκτηση του κινήματος της Παιδείας και σε μεγάλο βαθμό δικαίωση των αγώνων μας.
Εφέτος, μετά από πολλά χρόνια είχαμε «επιστροφή στη κανονικότητα» με το άνοιγμα των σχολείων με βιβλία, δασκάλους και καθηγητές από την πρώτη μέρα. Αυτό που σε μία σωστά οργανωμένη κοινωνία είναι αυτονόητο, για εμάς αποτελεί στόχο πάλης. Οι αλλαγές που έγιναν  στα Δημοτικά σχολεία, με την κατάργηση των σχολείων πολλαπλών ταχυτήτων και τη δημιουργία ενός νέου τύπου Ενιαίου Ολοήμερου Δημοτικού με εξάωρα μαθήματα είναι θετικές. Στα Γυμνάσια είχαμε την αλλαγή των τριμήνων με τετράμηνα, την μείωση των ετησίως εξεταζόμενων μαθημάτων, την μείωση των γραπτών διαγωνισμάτων και τεστ, την επιμήκυνση του διδακτικού χρόνου με στόχο την μείωση της εντατικοποίησης και του εξεταστικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης και την αναβάθμιση της ποιότητας της.
Ξέρετε, πρέπει κάποτε  να μάθουμε να παραδεχόμαστε  την αλήθεια και δεν είναι κακό να ομολογούμε ότι μπορούν να γίνουν και θετικά βήματα από μία Κυβέρνηση, που παρά τις  ασφυκτικές οικονομικές πιέσεις και τους περιορισμούς που της επιβάλλονται από τους δανειστές έχει την πολιτική βούληση να επιλύσει τα μακροχρόνια προβλήματα της Εκπαίδευσης. Κακό είναι να είμαστε «απολογητές» και «φερέφωνα»  της κάθε Κυβέρνησης,  κακό  είναι επίσης  η «στείρα άρνηση» και η «δογματική αντιπαράθεση». Το περισσότερο κακό όμως είναι να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για το «δίκαιο», να σταματήσουμε να διεκδικούμε το «αυτονόητο» και να οραματιζόμαστε το «αδύνατο» και αυτό εμείς ούτε το κάναμε ούτε θα το κάνουμε ποτέ. Για εμάς τους γονείς η Παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό και το Σχολείο χώρος γνώσης και πολιτισμού. Η γνώση είναι δικαίωμα για όλα τα παιδιά μας για αυτό και θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για ένα σύγχρονο και δημοκρατικό σχολείο.
Στο προηγούμενο διάστημα, η Ένωση Γονέων Αιγάλεω συμμετείχε και πρωτοστάτησε σε όλες τις κινητοποιήσεις που έγιναν στην περιοχή μας, συμβάλλοντας στην δημιουργία κοινού μετώπου όλων των εργαζομένων και φορέων της πόλης για την προάσπιση των κοινωνικών μας δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Συμβάλλαμε στην δημιουργία  κοινού μετώπου Παιδείας στην πόλη μας σε συνεργασία με τους δάσκαλους της ΠΕ Αιγάλεω και με  τους Καθηγητές της Β’ ΕΛΜΕ.
Η Ένωση Γονέων Αιγάλεω συμμετείχε στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια, συναντήθηκε με τις νέες Διευθύνσεις  της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενημερώθηκε για τις εξελίξεις και πρόβαλλε τα αιτήματα της. Συμπαραστάθηκε πέρυσι στον αγώνα των σχολείων Ειδικής Αγωγής για την επίλυση του προβλήματος μετακίνησης των μαθητών και της στελέχωσης σε εκπαιδευτικό και ειδικό επαγγελματικό προσωπικό. Συμπαραστάθηκε στον αγώνα των μαθητών των Λυκείων της πόλης μας για τις επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις, με την ενεργή συμμετοχή των μελών του Δ.Σ. στην παράσταση διαμαρτυρίας των μαθητών. Βρέθηκε δίπλα στα προβλήματα λειτουργίας των σχολείων της πόλης μας, και βοήθησε τους Συλλόγους Γονέων στην επίλυση τους.
Η Ένωση Γονέων Αιγάλεω, διατηρώντας τον αυτοτελή θεσμικό της ρόλο πάντα επιδιώκει να έχει εποικοδομητική συνεργασία με την εκάστοτε Δημοτική Αρχή, προωθώντας και συντονίζοντας τα αιτήματα για των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της πόλης μας. Στο πλαίσιο της καλής μας συνεργασίας έγιναν συναντήσεις με την Δημοτική Αρχή όπου παρουσιάσαμε τα προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων και ενημερωθήκαμε για τον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής για την άμεση αντιμετώπιση τους μέσω υλοποίησης των προγραμμάτων «άρσης της επικινδυνότητας των σχολικών κτιρίων» σε συνεργασία με την ΚΤΥΠ και με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
Πετύχαμε να υλοποιηθούν Προγράμματα Αγωγής Υγείας στους μαθητές της Α΄ Βάθμιας και Β΄ Βάθμιας εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τον Δήμο Αιγάλεω,  με την στήριξη της Διοίκησης της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου και με φορέα υλοποίησης το Π.ΕΔ.Υ Μονάδα Υγείας Αιγάλεω.
Σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου καταφέραμε να δίνονται δωρεάν βεβαιώσεις στους μαθητές που θέλουν να κάνουν Γυμναστική.
  Συνεχίζουμε σε συνεργασία με το Δήμο Αιγάλεω τη διοργάνωση του μαθητικού τουρνουά ποδοσφαίρου για τα Δημοτικά σχολεία. Μία δράση που από δική μας πρωτοβουλία, έγινε ξανά θεσμός με την ουσιαστική στήριξη του ΔΑΟ και του τμήματος  Παιδείας του Δήμου μας.
Ξεκινήσαμε πρωτοπόρα και συνεχίζουμε μαζί με τον Δήμο και τους Συλλόγους Γονέων την υλοποίηση του προγράμματος της κοινωνικής απόσυρσης με την δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών  σχεδόν σε όλα τα σχολεία της πόλης μας.
Με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των δημοτών και ιδιαίτερα της νεολαίας για την αντιμετώπιση της μάστιγας των εξαρτήσεων, συνεχίσαμε και εφέτος την συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων «Άρηξις» καθώς και με άλλους Φορείς. Πέρυσι διοργανώσαμε εκδήλωση για τους κινδύνους στο Διαδίκτυο και το ρόλο της Οικογένειας. Εφέτος, σας καλέσαμε να συμμετέχετε στις βιωματικές ομάδες και στα εργαστήρια για γονείς που διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων «Άρηξις». Θέλαμε να δώσουμε το ερέθισμα στους Συλλόγους Γονέων να συνεχίσουν σε αυτή την κατεύθυνση και πραγματικά έγιναν σε πολλά σχολεία συζητήσεις με θέμα τις εξαρτήσεις και το σχολικό εκφοβισμό, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων «Άρηξις», με το  «Χαμόγελο του παιδιού», το ΚΕΘΕΑ και την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.
Η Ένωση στην προηγούμενη θητεία της είχε συνδυάσει με μεγάλη επιτυχία τον αγώνα ενάντια στις εξαρτήσεις με τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις των παιδιών του ΚΕΘΕΑ - ΔΙΑΒΑΣΗ και είχε διοργανώσει μαζί με το Δήμο Αιγάλεω παράσταση με μουσικά και θεατρικά δρώμενα. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να δώσουμε συνέχεια με την πραγματοποίηση  ημερίδας ή  διήμερου αφιερωμένου στην καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών. Ελπίζω το νέο Δ.Σ, με έμπνευση, φαντασία και ζωντάνια να το υλοποιήσει άμεσα.
Συμβάλλαμε στο να δημιουργηθεί ένα κίνημα αλληλεγγύης στην πόλη μας. Πρωτοστατήσαμε στη συγκομιδή τροφίμων, ρούχων, βιβλίων και παιχνιδιών στις εκδηλώσεις της Ένωσης και στα σχολεία, για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Συνεχίστηκε  η συμμετοχή των μαθητών και γονέων στις εθελοντικές δράσεις του Δήμου Αιγάλεω για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Συνεχίζουμε να  στηρίζουμε τη λειτουργία του Αλληλέγγυου Φροντιστηρίου για τα παιδιά της Γ΄ Λυκείου για πέμπτη χρονιά, με σημαντικό ποσοστό επιτυχίας στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Η Ένωση Γονέων Αιγάλεω και οι Σύλλογοι Γονέων, από την αρχή του μεγάλου μεταναστευτικού ρεύματος εξέφρασαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς τους πρόσφυγες με την συγκομιδή ρούχων, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από τους γονείς, σε όλα τα σχολεία της πόλης μας Συμμετείχαμε ενεργά στην καμπάνια Αλληλεγγύης της Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων Αττικής.
Υποδεχθήκαμε μαζί με τη Δημοτική Αρχή και τους άλλους Εκπαιδευτικούς Φορείς τα προσφυγόπουλα στα σχολεία της πόλης μας σαν δικά μας παιδιά. Απομονώσαμε τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές, που δυστυχώς ακόμη και στην προσφυγική πόλη του Αιγάλεω ακούστηκαν από κάποιους «γονείς»,
Η Ένωση Γονέων Αιγάλεω συμμετείχε στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις και πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου, μαζί με τους δάσκαλους και του καθηγητές. Συμμετέχουμε ενεργά στην επιτροπή διοργάνωσης του Μήνα Αντιφασιστικής Μνήμης  και Συνείδησης που διοργανώνει ο Δήμος Αιγάλεω με την συμμετοχή πολλών μαθητών από τα σχολεία  της πόλης μας, για να μάθουμε και να τιμήσουμε την ιστορία μας  για την σφαγή 97 Αιγαλεωτών από τους Γερμανούς-Ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Μόνο η γνώση της  φασιστικής θηριωδίας και των συνεπειών της στην ίδια την μαρτυρική μας πόλη θα αποτρέψει την εξάπλωση της νεοναζί συμμορίας και ιδεολογίας που δυστυχώς βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην κρίση.
Είχαμε τονίσει την ανάγκη η Ένωση Γονέων Αιγάλεω να λειτουργήσει με διαφορετικούς όρους. Θέλαμε να ανοίξουμε την Ένωση στην κοινωνία της πόλης μας. Πιστεύουμε ότι κάναμε σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.  Καταφέραμε να έρθουμε σε καλύτερη επαφή με τους συλλόγους Γονέων,  δημιουργήσαμε e-mail, ιστοσελίδα και facebook της Ένωσης. Αναλάβαμε  πρωτοπόρες δράσεις με φαντασία για να παρακινήσουμε με τη δύναμη του παραδείγματος τους Συλλόγους να αναπτύξουν και αυτοί με τη σειρά τους δραστηριότητες και πρωτοβουλίες (πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και αθλητικές δράσεις).  Η Ένωση Γονέων πρέπει να συντονίζει, να εμπνέει και να στηρίζει την δράση των συλλόγων Γονέων, χωρίς διάθεση καπελώματος και υποκατάστασης του ρόλου τους.    
Το νέο Δ.Σ. λειτούργησε με δημοκρατικό τρόπο αναζητώντας συνθέσεις στους στόχους και ενότητα στο προγραμματισμό δράσης. Ενδεικτικά αναφέρουμε την πλουραλιστική μας εκπροσώπηση  στις Επιτροπές του Δήμου (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια) και την ομοφωνία σχεδόν σε όλες τις αποφάσεις και ανακοινώσεις, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν λειτουργήσαμε με μονοπαραταξιακή λογική. Για εμάς, εχθροί είναι τα προβλήματα της Παιδείας και οι πολιτικές που τα δημιουργούν και όχι οι συναγωνιστές των άλλων Παρατάξεων. Θα συνεχίσουμε με συνέπεια να αγωνιζόμαστε ενωτικά για να παλέψουμε πιο αποτελεσματικά.  
Όλοι εμείς οι Γονείς που συμμετέχουμε στο γονεϊκό κίνημα είμαστε εθελοντές και έχουμε ένα κοινό στόχο, να αγωνιστούμε όλοι μαζί για την επίλυση των προβλημάτων της Παιδείας. Παρόλο που στο χώρο μας δεν χωράνε προσωπικές αντιπαλότητες, αποκλεισμοί, εγωισμοί και μικροπαραγοντισμοί, δυστυχώς δεν  καταφέραμε να αποφύγουμε τις εσωτερικές προστριβές και μικροψυχίες κάποιων που την συμμετοχή τους στα κοινά την βλέπουν μέσα από το πρίσμα της υπέρμετρης προσωπικής προβολής και των «οφίτσιων» που κατέχουν, που δεν σεβάστηκαν συλλογικές αποφάσεις, κατασυκοφάντησαν ανθρώπους και υπέσκαψαν  την δράση μας. Μάλιστα, «ανακάλυψαν» μετά από πολλά χρόνια συνεργασίας και προσπάθεια «κομματικής» εμπάθειας και καθαρότητας. Αυτό το κλίμα «δηλητηρίασε» τις σχέσεις μας και παρέλυσε σε μεγάλο βαθμό την λειτουργία μας. Χάθηκε η αυθόρμητη χαρά της ανιδιοτελούς προσφοράς, με συνέπεια να μην κάνουμε πολλά από αυτά που θέλαμε και μπορούσαμε να κάνουμε.
Κλείνοντας, θέλω να τονίσω κάτι πολύ σημαντικό, κάποιοι που αρέσκονται να «ψαρεύουν στα θολά νερά» μιλάνε για την ανάγκη η Ένωση Γονέων Αιγάλεω να είναι «ακομμάτιστη» και «απολίτικη», λες και η Παιδεία δεν είναι ένα εξέχον κοινωνικό και πολιτικό  ζήτημα,  και η ενασχόληση με τα κοινά δεν είναι πολιτική πράξη. Ταυτίζουν και μπερδεύουν τον πολιτικό με τον κομματικό λόγο. Ξέρετε, εκτός από τον «καθαρό πολιτικό λόγο» υπάρχει  και ο «δογματικός κομματικός λόγος».  Όμως, πολύ πιο επικίνδυνος είναι ο υποτιθέμενος «απολίτικος» λόγος ή ακριβέστερα ο «παραγοντίστικος» λόγος, ανθρώπων που αρέσκονται να το παίζουν «παράγοντες» και προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους χρησιμοποιούν θεμιτά και αθέμιτα μέσα, αδυνατώντας να επιδείξουν ιδεολογία, αξίες και αρχές.
  
Εμείς οι Γονείς, που συναντηθήκαμε το προηγούμενο διάστημα στους αγώνες του γονεϊκού κινήματος, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να δημιουργηθεί ένα αδέσμευτο, ενωτικό, αγωνιστικό γονεϊκό κίνημα στην πόλη μας. Ένα κίνημα που θα ΕΝΩΝΕΙ γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές και κοινωνία.
Στόχοι μας είναι: 
1. Δημόσια, δωρεάν και υποχρεωτική για όλους δωδεκάχρονη εκπαίδευση και δίχρονη προσχολική αγωγή.
2.  Αύξηση της χρηματοδότησης της Παιδείας για ένα σύγχρονο σχολείο.
3. Εξασφάλιση των υποδομών (ασφαλή σχολεία με έλεγχο αντισεισμικότητας, ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, σύγχρονα εργαστήρια, χώροι σίτισης, άθλησης και πολιτισμού). Χώρους με αισθητική για να τους αγαπήσει ο μαθητής. Ουσιαστική επαναλειτουργία του ΟΣΚ.
4. Επαρκείς και έγκαιροι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών και του αναγκαίου προσωπικού για τα σχολεία (Καθαρίστριες, Φύλακες, Τραπεζοκόμοι, Ψυχολόγοι κλπ.). 
5. Τερματισμός των συγχωνεύσεων των σχολείων και των συμπτύξεων σε 30άρια τμήματα.
6. Αναμόρφωση αναλυτικών προγραμμάτων και μεθόδων διδασκαλίας ώστε να ενισχυθεί η απόκτηση γενικής μόρφωσης, η κριτική σκέψη, η άμιλλα και η ικανότητα ανταπόκρισης των νέων στις σύγχρονες συνθήκες. 
7. Ενδοσχολική ενισχυτική διδασκαλία στους πιο αδύνατους μαθητές.
8. Η πιστοποίηση για την επάρκεια των ξένων γλωσσών και της Πληροφορικής να γίνεται μέσα στο σχολείο με την παράλληλη αναβάθμιση τους.
9. Ανοιχτά σχολεία στις αθλητικές, πολιτιστικές και μορφωτικές ανάγκες της γειτονιάς, τόσο για τους μαθητές όσο και για τους πολίτες. Ποιοτική αναβάθμιση των καλλιτεχνικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων των μαθητών που γίνονται με την ευθύνη των Συλλόγων Γονέων. 
10. Άμεσα μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης στα σχολεία. Παροχή ενός δωρεάν μικρογεύματος (σάντουιτς και χυμός) σε κάθε μαθητή και μαθήτρια (ξεκινώντας από αυτούς που το έχουν άμεση ανάγκη).
11. Αντιμετώπιση των ψυχολογικών επιπτώσεων της κρίσης στους γονείς και τους μαθητές, με την συνεργασία των αρμόδιων φορέων του Υπουργείου Παιδείας, της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, των Κέντρων Ψυχικής Υγιεινής και των Κέντρων Πρόληψης των εξαρτήσεων.
12. Προληπτικός εμβολιασμός, ιατροφαρμακευτική μέριμνα και χορήγηση δωρεάν πιστοποιητικών υγείας στους μαθητές. Καθιέρωση Κάρτας Υγείας μαθητή/τριας.
13. Να μην καταβάλλονται από τους γονείς τροφεία στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου. Αξιοποίηση των ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση των παιδικών σταθμών.
14. Άμεση μεταφορά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω στο πρώην 15ο Δημοτικό.
15. Μεταφορά του Ειδικού Δημοτικού και του Ειδικού Νηπιαγωγείου των παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα αυτισμού στο πρώην 2ο Λύκειο. 
16. Δωρεάν μετακίνηση ΟΛΩΝ των μαθητών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
17. Εφαρμογή της νομοθεσίας που προβλέπει την απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται κοντά σε σχολικά συγκροτήματα.
Διεκδικούμε την προάσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας για ΟΛΟΥΣ, θέλουμε Σχολεία που θα μορφώνουν, θα καλλιεργούν την κριτική σκέψη, την αλληλεγγύη και την συλλογικότητα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρασκευή 3 Μάη: Γλέντι της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική Νότιου Τομέα

Προβολές τών κινηματοθεάτρων

39 ο ΣΥΡΙΖΑ στο Αιγάλεω, 26 η Ανάπλαση Αιγάλεω (Μπίρμπας)