Νέο κείμενο από την κ. Ζερβάκη

ΗΡΩ ΖΕΡΒΑΚΗ

Δημοτική Σύμβουλος Περιστερίου

Το τελευταίο ταξίδι των «Κέντρων Φιλίας»

14/6/2017

Όποιος σκέφτηκε και μετονόμασε τα ΚΑΠΗ Περιστερίου (Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων) σε ΚΕΦΙ (Κέντρα Φιλίας) θα πρέπει να είχε πολύ χιούμορ και μάλιστα «μαύρο». Κι αυτό γιατί αντί να εμπεδώνεται σ΄αυτά η φιλία, κυριαρχούν οι συγκρούσεις και οι τσακωμοί.

Απ΄ όσο γνωρίζουμε, οι γέροντες και οι γερόντισσες δεν τσακώνονται για τον καφέ, ούτε για το ποιος κερδίζει στο τάβλι. Τα σύνηθες θέμα τσακωμών είναι οι ΕΚΔΡΟΜΕΣ και οι τσακωμοί γίνονται από την πρώτη μέρα που ανέλαβε ο κ. Ζορπίδης την πολιτική ευθύνη των ΚΑΠΗ/ΚΕΦΙ μέχρι σήμερα.

Πρόσφατο παράδειγμα είναι η εκδρομή στις Δαλματικές Ακτές την περίοδο του Πάσχα. Αφού η Επιτροπή Εκδρομών, η οποία εκλέχθηκε από τα μέλη των ΚΕΦΙ, αποφάσισε πού θα γίνει η εκδρομή, συγκέντρωσε προσφορές, επέλεξε την οικονομικότερη, συμφώνησε το πρόγραμμα, υπέγραψε το συμφωνητικό και έκανε τις εγγραφές μελών, οι εκδρομείς ξεκίνησαν για τις Δαλματικές Ακτές.

Στο πρόγραμμα προβλεπόταν ότι τα περίπου 100 μέλη των ΚΕΦΙ Περιστερίου που μετείχαν στην εκδρομή θα διανυκτέρευαν τρεις νύχτες σε ξενοδοχεία 3* στην πόλη Τρέμπινιε και μία νύχτα σε ξενοδοχείο 4* στα Τίρανα.

Ωστόσο, με πρωτοβουλία του κ. Ζορπίδη, ο οποίος συμμετείχε στην εκδρομή, άλλαξε το ξενοδοχείο και η πόλη διανυκτέρευσης και αντί του Τρέμπινιε, οι εκδρομείς βρέθηκαν στην πόλη Τσετινιέ. Για να βρεθούν εκεί, όμως, διένυσαν μέσα στη νύχτα 130 χλμ άθλιου δρόμου ανάμεσα σε βουνά και χαράδρες και έφτασαν μετά από ταλαιπωρία 7 ωρών στο ξενοδοχείο στις 2 τα ξημερώματα. Βεβαίως, μπορεί κανείς να φανταστεί τις φωνές, τις διαμαρτυρίες, ακόμα και λιποθυμίες που υπήρξαν σε όλο αυτό το διάστημα.

Μετά τις εντονότατες διαμαρτυρίες των εκδρομέων και της Επιτροπής Εκδρομών, την επομένη το πρωί ο κ. Ζορπίδης συνεννοήθηκε με το ταξιδιωτικό γραφείο να γίνουν οι υπόλοιπες διανυκτερεύσεις όπως ήταν στο πρόγραμμα.

Και πάλι όμως προέκυψε πρόβλημα: την 3η ημέρα (23/4), ήταν προγραμματισμένη στις 7.30 π.μ. η αναχώρηση από το Τρέμπινιε για τα Τίρανα. Οι εκδρομείς μάζεψαν τα πράγματά τους και κατέβηκαν για πρωινό και αναχώρηση. Εκεί είδαν ότι τα πούλμαν είχαν «αποκλειστεί» με σιδερένια φράγματα και τα φύλαγαν αστυνομικοί. Το ξενοδοχείο ενημέρωσε ότι δεν επέτρεπε στους εκδρομείς να φύγουν εάν δεν πληρωθεί. Ακολούθησαν σκηνές χάους, με τους εκδρομείς να διαμαρτύρονται και να φωνάζουν, τον κ. Ζορπίδη να κρύβεται και τον Γιώργο Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 να ανακοινώνει τα γεγονότα στην πρωινή του εκπομπή («εγκλωβισμός ΚΕΦΙ στη Βοσνία»)! Επιπλέον, το ξενοδοχείο απαγόρευσε στους εκδρομείς να επιστρέψουν στα δωμάτιά τους και μετά από διαμαρτυρίες διέθεσε ένα δωμάτιο για να μπορούν τουλάχιστον να πηγαίνουν τουαλέτα. Το ταξιδιωτικό γραφείο κατέθεσε πέντε ώρες αργότερα τα χρήματα, οπότε μπόρεσαν οι εκδρομείς να αναχωρήσουν.

Η καθυστέρηση αυτή είχε σαν συνέπεια να υποχρεωθούν οι οδηγοί να οδηγήσουν επί δεκαοκτώ συνεχείς ώρες και οι εκδρομείς να μείνουν καθηλωμένοι στα καθίσματα επί δεκαοκτώ συνεχείς ώρες, μέχρι τα Τίρανα όπου διανυκτέρευσαν.

Την επομένη ξεκίνησαν το ταξίδι της επιστροφής, αλλά επειδή ο ένας συνοδός είχε ήδη αποχωρήσει (όπως θα δούμε παρακάτω) και ο άλλος προφανώς ήταν άπειρος, τα πούλμαν ακολούθησαν λάθος διαδρομή και «χάθηκαν» μέσα σε χαράδρες, βουνά και λαγκάδια. Στη διάρκεια της διαδρομής, μάλιστα, οι εκδρομείς έγιναν μάρτυρες του πώς οι έμποροι μαζεύουν την παραγωγή των καλλιεργητών, καθώς ένα προπορευόμενο φορτηγό σταματούσε κάθε τόσο και πέταγαν μέσα σακούλες με τη συγκομιδή.

Δεν χρειάζεται να πούμε ότι οι συχνοί έλεγχοι που γίνονταν από τις αστυνομικές αρχές δεν συνδέονταν μόνο με το ότι περνούσαν συνέχεια από σύνορα, αλλά και με το ότι η αστυνομία εύλογα αναρωτιόταν για ποιο λόγο ακολουθούσαν οι εκδρομείς των ΚΕΦΙ τις διαδρομές της συγκομιδής χασίς. Χαρωπά, ανάμεσα σε χωράφια με κάνναβη, οι εκδρομείς κατάφεραν να φτάσουν στο Περιστέρι μετά από 18 ώρες συνεχούς διαδρομής στις 8 το πρωί της επομένης.

Στο συμφωνητικό περιλαμβανόταν «έμπειρος ξεναγός/αρχηγός ανά πούλμαν». Η εκδρομή ξεκίνησε με έναν συνοδό ανά πούλμαν, αλλά στις 21/4 ο επικεφαλής συνοδός Γιώργος Μπακύρας ενημέρωσε ότι του έκλεψαν τα προσωπικά έγγραφα ζήτησε από τους εκδρομείς να του δώσουν από 10 ευρώ και συγκεντρώνοντας 260 ευρώ αποχώρησε για να πάει – όπως είπε – στα Τίρανα να εκδώσει νέα χαρτιά. Όλως τυχαίως, την επομένη ο κ. Μπακύρας ήταν συνοδός σε άλλη εκδρομή!

Στο συμφωνητικό περιλαμβανόταν «ιατρός και νοσηλευτής» σε όλη τη διαδρομή, αλλά κάτι τέτοιο δεν είδαν οι εκδρομείς, εκτός αν ως ιατρός και νοσηλευτής θεωρούνται εκδρομείς με τις ιδιότητες αυτές.

Στο συμφωνητικό περιλαμβάνονταν «ανά 45 άτομα, 2 συνοδοί για τη φροντίδα των μελών των ΚΕΦΙ, δωρεάν», οι οποίοι επίσης δεν υπήρχαν, εκτός εάν ως τέτοιος θεωρείται π.χ. ο κ. Ζορπίδης!

Στα μεγάλα ταξίδια με πούλμαν, προβλέπονται δυο οδηγοί ανά πούλμαν, ούτως ώστε ο ένας να οδηγεί και ο άλλος να ξεκουράζεται. Ούτε δεύτερο οδηγό είχαν τα πούλμαν και όλη τη διαδρομή την έκανε ο μοναδικός οδηγός που είχαν, ο οποίος κάλυπτε περίπου 800 χιλιόμετρα ημερησίως! Ωστόσο, όταν σταματούσε τα πούλμαν η Τροχαία για έλεγχο, δινόταν το δίπλωμα του Αθανάσιου Τσιφρίκα, εκδρομέα με free εισιτήριο, μόνιμου υπάλληλου του Δήμου Περιστερίου!

Οφείλει, επιτέλους, η Διοίκηση του Δήμου Περιστερίου και ιδίως ο Εντεταλμένος σύμβουλος των ΚΕΦΙ να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα:

1. Θα διευρυνθεί ο ρόλος της αυτοδιαχείρισης των θεμάτων των ΚΑΠΗ/ΚΕΦΙ Περιστερίου με την μη ανάμειξη της Διοίκησης σε αυτά;

2. Γιατί πήρε ο κ. Ζορπίδης πρωτοβουλίες για αλλαγή ξενοδοχείου, ενώ δεν ήταν εκδρομή του Δήμου, αλλά εκδρομή των μελών των ΚΕΦΙ;

3. Ποιος επέτρεψε στο ταξιδιωτικό γραφείο να μην έχει τους δύο οδηγούς ανά πούλμαν, να μην έχει ιατρό και νοσηλευτή;

4. Έχει αναλογιστεί η Διοίκηση τι θα γινόταν εάν στην επιστροφή των πούλμαν οι εκδρομείς έπεφταν σε κάποια ένοπλη συμπλοκή;

5. Είναι φυσιολογικό να σπάει μια ηλικιωμένη το πόδι της στη Βοσνία και να αναγκαστεί να πληρώσει 400 ευρώ στο νοσοκομείο (γιατί δεν υπήρχε ασφάλιση των εκδρομέων) και αεροπορικό εισιτήριο για να γυρίσει στην Ελλάδα;

6. Είναι φυσιολογικό να χαθεί ένας ηλικιωμένος στο Ντουμπρόβνικ και να τον βρεθεί μετά από πέντε ολόκληρες ώρες ημιλιπόθυμο η Αστυνομία;

Σημείωση: Η εφημερίδα μας δεν γνωρίζει αν έτσι έχουν τα πράγματα
Στη διεύθυνση https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=10&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiz38ypjvLUAhVJmBoKHQZYC3AQtwIIQDAJ&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D5hILCz2fW1A&usg=AFQjCNHHSVG2yxtWM-zjStUtiIp5XRg8_A
υπάρχει βίντεο με τον δήμαρχο Περιστερίου "να κάνει απίστευτες αποκαλύψεις για την κ. Ζερβάκη"

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρασκευή 3 Μάη: Γλέντι της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική Νότιου Τομέα

Προβολές τών κινηματοθεάτρων

39 ο ΣΥΡΙΖΑ στο Αιγάλεω, 26 η Ανάπλαση Αιγάλεω (Μπίρμπας)